Wateractiviteiten

Een recreatief wateruitje

Ben je op zoek naar een leuke en avontuurlijke manier om tijd door te brengen met vrienden of familie? Overweeg dan eens een recreatief wateruitje! Er zijn tal van mogelijkheden om op het water actief te zijn en tegelijkertijd te genieten van de mooie omgeving.

Of je nu wilt windsurfen, kajakken, wakeboarden of surfen, er is altijd een watersport die bij jou past. Dus trek je zwemkleding aan, pak je zonnebril en ga het water op!

Hoe het werkt

Kies de juiste locatie

De eerste stap bij het plannen van een dagje watersport is het kiezen van de juiste locatie. Je kunt kiezen voor een meer, een rivier of de zee, afhankelijk van je voorkeur en de watersport die je wilt beoefenen.

Kies het juiste watersportuitje

Kies een activiteit die bij jou en je groep past, en waar iedereen zich comfortabel bij voelt. Als je met een groep gaat, kan het handig zijn om van tevoren te overleggen welke activiteit iedereen leuk vindt.

Plan je dag

Plan je dag goed van tevoren, zodat je optimaal kunt genieten van je dagje watersport. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om te reizen naar de locatie, om uitrusting te huren en om eventueel instructies te krijgen.

Wateruitjes inspiratie

Jetskiën

Verdwijn even van het hete strand voor een verkoelende jetski rit.

Raften

Raften is het bevaren van een wildwater rivier op een rubberen ”boot”.

Kanovaren

Kanovaren is reizen in een kano met peddel, de vaarder zit in de vaarrichting.

Zwemmen

Zwemmen is enorm gezond. Of je nu komt banenzwemmen of komt dobberen.

Vissen

Vissen is een heerlijke activiteit die je als hobby kunt beoefenen.

Parasailen

Bij parasailen hangen mensen aan een soort parachute achter een boot.